2022 Kajaanin Nuorkauppakamarin projekteja

Nuorkauppakamarin projekteilla pyritään kehittämään yhteiskuntaa ja tarjoamaan jäsenistölle oppimisen paikkoja. Osa projekteista on paikkakuntakohtaisia ja osa projekteista vaikuttaa laajemmin yhteiskuntaan jolloin toteutuksessa on mukana useampi Nuorkauppakamari yhteistyössä. Tiesitkö, että esimerkiksi kouluissa tuttu TET-jakso eli työelämään tutustuminen jakso on alun perin kamarin projekti? Tältä sivulta löydät vuoden tulevan vuoden aikana toteutettavat projektit sekä muutamia mainintoja aikaisemmista projekteista.

Kestävä Kainuu

ESDW eli Euroopan Kestävän kehityksen viikko on vuosittain koko Euroopassa vietettävä teemaviikko, joka sijoittuu touko-kesäkuun vaihteeseen. Teemaviikko keskittyy erityisesti nuorkauppakamarilaisille tuttujen kestävän kehityksen tavoitteiden (SGDs: https://sdgs.un.org/goals) ympärille. Tänäkin vuonna Kajaanin Nuorkauppakamari osallistuu teemaviikkoon ja kun kerran tehdään, niin sitten tehdään isosti ja vaikuttavasti – tässä projektissa vain taivas ja mielikuvitus ovat rajana!

Lisää voit lukea Kestävä Kainuu -välilehdeltä.

Kajaanin Nuorkauppakamarin projekteja

Nuorkauppakamaritoiminnassa vain taivas on rajana erilaisten projektien ja tapahtumien toteuttamisen suhteen! Kamarissa toteutetaan vuosittain järjestettäviä projekteja, mutta myös kertaluontoisia projekteja. Uudet projektit saavat usein alkunsa jäsenten aloitteesta ja toiveesta päästä kehittymään.

Social Friday

Social Fridayt ovat yrittäjien ja yrittäjähenkisten rentoja kokoontumisia aina kuun vikana perjantaina. Keskusteluita, ratkaisuja haasteisiin, uusia verkostoja ja tietoa alueen mahdollisuuksista! SF vaihtaa paikkaa joka kerta. Vierailemme kainuulaisissa yrityksissä, ja isännälle on aina varattu storytime eli yrityksen esittelypuheenvuoro. SF:ssa on myös pitchauksia eli myyntipuheita sekä tietenkin pakkoverkostoitumista eli ryhmäkeskusteluja vaihtuvilla teemoilla.

Niin, että mikä Nuorkauppakamari? -podcast

 

Podcast – sarja sai alkunsa, kun Kajaanin Nuorkauppakamarin jäsen halusi keksiä käyttöä kahdelle mikrofonilleen kotona. Samoihin akoihin podcastit alkoivat yleistymään Suomessa, joka antoi lisäbuustia lähteä kokeilemaan podcastien tekoa. Kokonaisuudessaan jaksoja kertyi 20, jotka ovat kuunneltavissa mm. alla olevan linkin kautta sekä Spotifyista. Hyppää podcastien pariin, logoa klikkaamalla jolloin pääset tutustumaan Kajaanin Nuorkauppakamarin hallituksen jäseniin vuosimallia 2019 sekä oppimaan lisää, että mikä ihme tämä Nuorkauppakamari toiminta oikein on. Tervetuloa! https://anchor.fm/jci-knkk

JCI Kajaani - Kajaanin Nuorkauppakamari

Positiivisin Kainuulainen

Jo perinteeksi muodostunut Positiivisin Kainuulainen -projektin tarkoitus on lisätä Kainuun positiivista imagoa. Projektissa on vuodesta toiseen mukana yhteistyökumppaneita ja palkitsemme yhdessä Positiivisimman Kainuulaisen vuosittain. Palkittuja ovat olleet muun muassa K-Market kassatyöntekijä Elona Tuohineva, opettaja Marko Karvonen, sairaanhoitaja Paula Valtanen sekä monia muita.

JCI Kajaani - Kajaanin Nuorkauppakamari

Vuoden Vireä Virkamies

Jo vuodesta 1984 Kajaani Nuorkauppakamari ry on palkinnut Vuoden Vireän Virkamiehen, joka on aktiivisella ja rohkealla toiminnallaan parantanut kaupungin tai kunnan toimintaa. Projekti on Kajaanin Nuorkauppakamarin pisin katkeamattomasti toiminut projekti. Palkittuja vireitä virkamiehiä ovat muunmuassa Kuhmon Kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari ja Hankinta-asiamies Kyösti Kauppinen sekä monia muita.