Kestävä Kainuu palaa vuonna 2022!

Kiinnostaisiko lähteä mukaan projektitiimiin, yhteistyökumppaniksi tai luennoitsijaksi? Laita viestiä osoitteeseen hallituskajaani(a)jci.fi ja olemme sinuun yhteydessä!

Kestävä Kainuu -projektissa mukana:

Kestävä Kainuu

Kestävä Kainuu –projekti on Kajaanin Nuorkauppakamarin ensimmäistä kertaa järjestämä projekti, jonka avulla pyritään tuomaan arjen ympäristötekoja ja kestävää kehitystä osaksi kaikkien kainuulaisten jokapäiväistä elämää.

Projekti alkaa huhtikuussa Kestävä Kainuu –haasteella ja huipentuu syyskuussa 20. – 26.9. vietettävään Euroopan kestävän kehityksen viikkoon, johon Kajaanin Nuorkauppakamari järjestää monipuolista ohjelmaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kestävä Kainuu –projektin pääyhteistyökumppanina toimii Kajaanin kaupunki. Tärkeintä on muuttaa maailmaa yksi teko ja askel kerrallaan – lähde sinäkin mukaan!

Kajaanin Nuorkauppakamarin ja Kaukametsän opiston yhteistyössä järjestämät luennot on nyt julkaistu! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä. 

Kaikki Kestävä Kainuu -projektin tapahtumat löydät täältä.

Ota osaa haasteeseen

Kajaanin Nuorkauppakamari haastaa kainuulaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt mukaan talkoisiin kestävämmän maailman puolesta!

Kestävä kehitys voi näkyä yrityksen tai yhteisön toiminnassa hyvin monilla tavoin: Vaihdoitteko toimiston pahvilautaset oikeisiin lautasiin? Remontoitko yhdistystilasi pelkin kierrätysmateriaalein? Aloittiko yrityksesi jätteiden lajittelun ja kierrättämisen? Pistitkö pystyyn lähiseudun roskankeruutapahtuman? Allekirjoittiko firmanne kestävän kehityksen sitoumuksen?

Oli tekosi suuri tai pieni – kaikki on kotia päin meidän kaikkien yhteisissä talkoissa! 

Lue vinkit, osallistu mukaan haasteesemme ja haasta myös omat yhteistyökumppanisi mukaan – ohjeet löytyvät osoitteesta jckajaani.fi/kestavakainuuideat.

Kestävä Kainuu –haaste on käynnissä 23.04.-01.09. Esittelemme puhuttelevimpia Kestävä Kainuu –tekoja koko haasteen ajan nettisivuillamme ja  sosiaalisen median kanavillamme. Parhaat ja vaikuttavimmat teot palkitaan syyskuussa!

Voit osallistua haasteeseen julkaisemalla sosiaaliseen mediaan julkaisun tai tarinan, jossa kerrotaan teidän tavastanne osallistua mukaan! Käytä julkaisussasi hashtagia #KestäväKainuu ja halutessasi merkitse myös Kajaanin Nuorkauppakamari mukaan julkaisuusi. 

Onko sinulla kysyttävää tai ideoita projektin tiimoilta? Kiinnostaisiko yritystäsi tai yhteisöäsi olla mukana järjestämässä luentoja tai tapahtumia syksyn teemaviikolla?

Ota yhteyttä yhteyshenkilöihimme:

Puheenjohtaja Janika Ohtonen, janika.ohtonen@jci.fi
Projektipäällikkö Sini Anttila, sini.anttila@jci.fi

Koulumateriaalit

Kestävä Kainuu -projekti tarjoaa kestävän kehityksen hengessä materiaalia sekä ala- että yläkoululaisille. Materiaalit sisältävät muun muassa mielenkiintoista tietoa, pohdintaa vaativia tehtäviä sekä hauksoja pelejä. Opettajat voivat pyytää koulumateriaalin käyttöönsä sähköpostilla osoitteesta mervi.pienimaki@jci.fi.

Projektimme toteuttaa seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita: