Kiinnostaisiko lähteä mukaan projektitiimiin, yhteistyökumppaniksi tai luennoitsijaksi? Laita viestiä osoitteeseen hallituskajaani(a)jci.fi ja olemme sinuun yhteydessä!

Kestävä Kainuu -projektissa mukana:

Kestävä Kainuu

Kestävä Kainuu –projekti on Kajaanin Nuorkauppakamarin projekti, jonka avulla pyritään tuomaan arjen ympäristötekoja ja kestävää kehitystä osaksi kaikkien kainuulaisten jokapäiväistä elämää. Alta löydät lisätietoja tulevista tapahtumista sekä projektin toiminnasta. Kestävän kehityksen viikolla 26.9.-2.10. on tarjolla luentoja, metsäretki Pöllyvaaralle sekä tietoiskuja.  Syksyn aikana luvassa on myös tavaranvaihtopäivät, hyvinvointiluentoja, lukupiiri kestävän kehityksen teemalla sekä koko lokakuun kestävä kirjastonäyttely, Ehkä sinullakin on jotain ideoita kiinnostavista aiheista? Ota rohkeasti yhteyttä!

Kestävä Kainuu –projektin pääyhteistyökumppanina toimii Kajaanin kaupunki. Tärkeintä on muuttaa maailmaa yksi teko ja askel kerrallaan – lähde sinäkin mukaan!

 

Tulevia tapahtumia:

Maailman siivouspäivä lauantaina 17.9.

Otatko haasteen vastaan? Pidetään yhdessä lähiluonto siistinä! Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan kestotuotteita.
 
Kestävä Kainuu haastaa sinut keräämään roskia lähiluonnostasi 17.-22.9. Muista ottaa valokuva keräämistäsi roskista ja jaa tulokset sosiaalisessa mediassa lisäämällä julkaisuun #kestäväkainuu #roskatonkainuu. Osallistuneiden kesken arvomme palkinnoksi kestotuotteita.

 

 

 

Kestävän kehityksen viikko 26.9.-2.10.2022.

Ohjelma täydentyy  vielä ennen kestävän kehityksen viikkoa. Luvassa on muunmuassa metsäretkiä, hyvinvointiluentoja, kirjakeskusteluja, haasteita ja tietoiskuja kestävästä kehityksestä.

Tiistai 27.9: Ympäristövastuullisen tapahtumanjärjestäjän tilaisuus klo 14-15.

 

Tervetuloa Kestävä Kainuu -viikolla tiistaina 27.9.2022 klo 14.00 ”ympäristövastuullisen tapahtuman järjestäminen” -webinaariin! Koulutuksen tarkoitus on auttaa tapahtumajärjestäjiä suunnittelemaan tapahtumia niin, että niiden järjestämisestä koituu minimaalisen pieni vahinko ympäristölle. Koulutuksen myötä ympäristövastuullisuudesta tulee teidän tapahtumanne supervoima! Kouluttajana toimii Kajaanin Nuorkauppakamarin jäsen ja Kainuun Liikunnan viestinnän asiantuntija Anni Heikkinen. Webinaaria ei tallenneta. Lisätiedot ja osallistumislinkki tapahtumaan julkaistaan tapahtuman facebook-sivulla.

Ilmoittautuminen? Ilmoittaudu webinaariin 26.9.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen anni.heikkinen@jci.fi. Facebookista löydät tapahtuman osoitteesta https://fb.me/e/31RuOmFUF.

Tiistai 27.9: Luontoretki: Hyvinvointia metsästä klo 18-19.

Tervetuloa kokemaan Kestävä Kainuu -viikon – Hyvinvointia metsästä -retkelle!
 
Onko metsä sinulle tärkeä? Haluaisitko oppia metsän hyvinvointivaikutuksista? Miten rentoutua metsässä? Mitä on Puuhengitys®? Tule mukaan Kajaanin Nuorkauppakamarin ilmaiselle metsäretkelle Kajaanin Pöllyvaaralle! Metsäretken aikana rentoudutaan metsässä, opetellaan puuhengittämistä yhtenä rentoutumismenetelmänä sekä keskustellaan ja opitaan metsän hyvinvointivaikutuksista. Retken vetäjä Ilona on valmistunut KAMK:sta erikoistuen hyvinvointimatkailuun ja opinnäytetyön aiheena on ollut metsän hyvinvointivaikutukset. Puuhengityksen® kehittänyt metsätieteiden maisteri Mirja Nylander on kouluttanut Ilonan puuhengitysohjaajaksi.
 
Retki on maksuton Kajaanin Nuorkauppakamarin Kestävän Kainuu -projektin tapahtuma. Lue lisää tapahtumasta facebookista: https://bit.ly/3QCNiV9
 
Ilmoittautuminen? Ilmoittaudu tähän tilaisuuteen laittamalla sähköpostia retken vetäjälle ilona.maki@jci.fi.
Facebookista tapahtuman löydät osoitteesta https://fb.me/e/2fH6zN3ds.

 

Torstai 29.9. Minäkö kestoilija? Mitä ovat kestotuotteet? klo 17.30-18.30

Mitä kestotuotteet ovat? Haluatko helppoutta vaipparumbaan? Oletko pohtinut kuukupin tai kestoarkkien käyttöä, mutta et ole ihan varma asiasta? Miten kestotuotteita käyttämällä saat rahaa säästöön? Oletko ikinä ajatellut, että käytät nytkin jo useita kestotuotteita huomaamattasi?
 
Tule kuulemaan lisätietoja kestotuotteiden hyödyistä Kodin kestot ry:n tukihenkilö Anu Kyllöseltä, joka ylläpitää yhdistyksen
kestovaippalainaamoa Kajaanissa. Minäkö kestoilija? -tilaisuudessa on
varattuna runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Paikan päällä on mukana kestotuotteita, joita pääset tutkimaan. Tapahtuma järjestetään kestävän kehityksen viikolla torstaina 29.9.2022 klo 17.30-18.30 Kajaanissa. Tarkempi sijainti ilmoitetaan myöhemmin. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä: https://bit.ly/3eRi5Au. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä voittoa tavoittelemattoman Kodin kestot ry:n, Kaukametsän opiston sekä Kajaanin Nuorkauppakamarin Kestävä Kainuu -projektin kanssa. Tapahtuman löydät sosiaalisesta mediasta osoitteesta https://fb.me/e/3Dsi11KFq.

 

Perjantai 30.9. Social Friday @Makimoilleen klo 14-16

 

Tervetuloa verkostoitumaan ja tutustumaan Kajaanin uuteen kahvilaan!

Social Fridayt ovat rentoja kokoontumisia, jonne ovat tervetulleita kaikki yrittäjät, yrittäjähenkiset sekä yrittäjäksi haluavat. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kajaanin Nuorkauppakamari ja Kainuun yrittäjät. Sinulla ei tarvitse olla sitoumuksia järjestäviin tahoihin voidaksesi osallistua tapahtumaan. 
 
Kokoontuminen rennon Social Friday -tapahtuman merkeissä perjantaina 30.9.2022 klo 14 vastikään avatussa Makimoilleen -kahvilassa Lehtikankaalla. (Kasarminkatu 6H1, 87100 Kajaani)
Ohjelmassa napakoita puheenvuoroja, verkostoitumista ja tietenkin pitchauksia.
 
ILMOITTAUDU MUKAAN:
Onko sinulla tai yritykselläsi idea, projekti tai meneillään jotakin, josta kertoisit mielelläsi muillekin? Tapahtumassa on jälleen tarjolla 3min mittaisia hissipuheita yrityksesi, tuotteesi tai ideasi esilletuontia varten. Varaa puheenvuoro ilmoittautumisen yhteydessä ylläolevasta linkistä!
 
Tapahtuman löydät sosiaalisesta mediasta osoitteesta https://fb.me/e/2TSiXBqA4.

 

Lauantai 1.10 Kirjastonäyttely Kajaanin pääkirjastolla alkaa kestävän kehityksen teemoilla. Koko lokakuun ajan Kajaanin pääkirjaston vitriineissä on Kestävän kehityksen näyttely. Näyttelyn teemat keskittyvät erityisesti ilmastotekoihin ja vastuulliseen kuluttamiseen sekä terveyteen ja hyvinvointiin.

Muita tapahtumia:

Tavaranvaihtopäivät la-su 28.-29.10 Kajaanin pääkirjastolla

Kestävä Kainuu ja Kajaanin kaupunginkirjasto järjestävät Tavaranvaihtopäivät Kajaanin pääkirjaston aulassa lokakuun viimeisenä viikonloppuna 29.-29.10. Tuo turhat tavarasi tullessasi ja vie tarpeellista mennessäsi – ihan ilmaiseksi! Tavaroita voi myös vain tuoda tai viedä. Pääasia on, että hyödyllinen tavara löytää uuteen kotiin ja päätyy käyttöön. Tuo vain ehjiä, puhtaita ja käyttökuntoisia tavaroita ja vaatteita. Huonekaluja ja kodinkoneita ei vaihtopisteelle tilan puutteen vuoksi voi tuoda.

Kirjakahvit & Lukupiiri kestävän kehityksen teemoilla lauantaina 29.10 klo 12-14

 

Tervetuloa kirjakahveille Kajaanin kaupungin pääkirjastolle! Kahveilla jutellaan rennoissa merkeissä kirjoista, joiden teemana on kestävä kehitys. Tule kertomaan omista lukukokemuksistasi tai kuuntelemaan muiden kirjavinkkejä. Tapahtuman järjestävät Kajaanin kaupunginkirjasto ja Kajaanin Nuorkauppakamari.
 
Kirjakahvit löydät sosiaalisesta mediasta osoitteesta https://fb.me/e/26JU9UIqv.

 

Ota osaa haasteisiin

Kajaanin Nuorkauppakamari haastaa kainuulaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt mukaan talkoisiin kestävämmän maailman puolesta!

Kestävä kehitys voi näkyä yrityksen tai yhteisön toiminnassa hyvin monilla tavoin: Vaihdoitteko toimiston pahvilautaset oikeisiin lautasiin? Remontoitko yhdistystilasi pelkin kierrätysmateriaalein? Aloittiko yrityksesi jätteiden lajittelun ja kierrättämisen? Pistitkö pystyyn lähiseudun roskankeruutapahtuman? Allekirjoittiko firmanne kestävän kehityksen sitoumuksen?

Oli tekosi suuri tai pieni – kaikki on kotia päin meidän kaikkien yhteisissä talkoissa! 

Lue vinkit, osallistu mukaan haasteesemme ja haasta myös omat yhteistyökumppanisi mukaan – ohjeet löytyvät osoitteesta jckajaani.fi/kestavakainuuideat.

Kestävä Kainuu –haaste on käynnissä vuoden 2022 ajan. Esittelemme puhuttelevimpia Kestävä Kainuu –tekoja koko haasteen ajan nettisivuillamme ja  sosiaalisen median kanavillamme. Parhaat ja vaikuttavimmat teot palkitaan syyskuussa!

Voit osallistua haasteeseen julkaisemalla sosiaaliseen mediaan julkaisun tai tarinan, jossa kerrotaan teidän tavastanne osallistua mukaan! Käytä julkaisussasi hashtagia #KestäväKainuu ja halutessasi merkitse myös Kajaanin Nuorkauppakamari mukaan julkaisuusi. 

Onko sinulla kysyttävää tai ideoita projektin tiimoilta? Kiinnostaisiko yritystäsi tai yhteisöäsi olla mukana järjestämässä luentoja tai tapahtumia syksyn teemaviikolla?

Ota yhteyttä yhteyshenkilöihimme:

Puheenjohtaja Mika Seppänen, mika.seppanen@jci.fi
Projektipäällikkö Mervi Pienimäki, mervi.pienimaki@jci.fi

Koulumateriaalit

Kestävä Kainuu -projekti tarjoaa kestävän kehityksen hengessä materiaalia sekä ala- että yläkoululaisille. Materiaalit sisältävät muun muassa mielenkiintoista tietoa, pohdintaa vaativia tehtäviä sekä hauksoja pelejä. Opettajat voivat pyytää koulumateriaalin käyttöönsä sähköpostilla osoitteesta mervi.pienimaki@jci.fi.

Projektimme toteuttaa seuraavia kestävän kehityksen tavoitteita: