Etikettikoulutus

etikettikoulutus_paakuva

Etiquette [et-i-ket, kit]
”Unwritten code of behaviour expected in a certain setting according to a norm within a group or society”

Illan aikana kouluttajat Seija Heikkinen ja (senaattori) Mikko Heikkinen tarjosivat Kajaanin Nuorkauppakamarin jäsenistölle kattavan annoksen etikettisäännöistä, niin pukeutumisen kuin käyttäytymisenkin osalta. Ensimmäinen tunti käsiteltiin pukeutumista eri tilanteissa, pukukoodeja sekä sitä, kuinka miesten pukeutuminen vaikuttaa naisten pukeutumiseen. Samalla avattiin myöskin (ei kaikille) tuttuja koodisanoja, kuten Casual, Cocktail sekä Business -pukeutuminen. Seuraavan tunnin aikana käsiteltiin vuorostaan JC-etikettiä. Asialistalla oli niin pinssin käyttö, maljan nosto, ruokailu ja niin ikään vinkki miehille, miten naisia tulisi huomioida iltapukujuhlissa.

Lopuksi arvoitus:
Kuinka erottaa tavallisen suomalaisen ja ulkomaalaisen miehen toisistaan, vaikka molemmilla olisi täsmälleen samat vaatteet yllään?

No, ulkomaalaisilla kengät ovat huolitellut ja muutenkin huolella huolletut. Tämän kuultuaan allekirjoittanut tunsi pientä häpeää kenkiään kohtaan ja laski jalkansa maltillisesti lattialle pois mukavasta ”jalka toisen päällä” -asennosta.

– Hannu Lukkarinen
KNKK LOM 2015

jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Edellisiä artikkeleita