Joukko jäseniämme pääsi yritysvierailemaan venäläistyyliseen Teehuone Tsaikkaan herkuttelun merkeissä. Yrittäjä Inna Pyykkönen oli valmistanut ryhmällemme suuren vadillisen blinejä, joita saimme makustella poro- ja lohitäytteillä sekä muilla lisukkeilla. Jälkiruuaksi nautimme mansikkabritaa ja spiruliinateetä, Innan kertoessa samalla itsestään ja yrityksestään.
Teehuone avattiin virallisesti marraskuussa 2013, ja nimenomaan teehuoneen Inna halusi avata oman intohimoisen teeharrastamisensa vuoksi. Ennen teehuoneen avaamista Inna opetti aiemman työnsä ohella venäjän kieltä sekä teki käännös- ja tulkkaustöitä. Nyt venäjän kielen opettaminen sujuukin teehuoneen tiloissa iltaisin.
Tsaikka tarjoaa kymmenien irtoteelaatujen lisäksi arkisin keitto- ja blinilounaita. Yrityksen herkut valmistetaan gluteenittomana, ja valtaosan he tekevät itse paikan päällä. Tällä hetkellä yksi teehuoneen trendikkäimmistä tuotteista on erilaiset raakakakut, jotka ovat saavuttaneet suosionsa Kajaanissakin. Näitä täytyy päästä vielä maistamaan!
Jäsenillemme selvisi myös miksi se oma vihreä tee on aina niin kitkerän makuista, ja kuinka eri haudutusajoilla voidaan vaikuttaa virkistääkö vai rauhoittaako tee (Inna kyllä itse totesi nauttivansa mieluummin kahvia jos haluaa pysyä virkeänä auton ratissa).
Näitä salaisuuksia kannattaakin käydä kyselemässä paikan päällä! Samalla voi nuuhkutella purkeista ihania tuoksuja valkoisista, vihreistä ja mustista teelaaduista, ja saada neuvoja täydellisen teen hauduttamiseen.
Henna-Mari Närhi